SKAS

SOOME KEELE JA KULTUURI AINESELTS

teisipäev, märts 31

tänane vestlus

Üle pika aja oli kohal eestlasi ja seekord lausa neli! Rõõmustasime ka selle üle, et kohale tuli uusi inimesi. Loodame, et teile meeldis meie seltskonnas ja tulete jälle :)

Järgmisel nädalal jagame soovitusi - raamatud, filmid, muusika. Tule räägi, millised on sinu lemmikud, et ka teised saaksid nendega tutvuda ja loodetavsti leida endalegi midagi meelepärast. Hästi vahva oleks, kui eestlased räägiksid oma Eesti lemmikutest ja soomlased Soome omadest :)

laupäev, märts 28

Leena Laulajainen Tartossa


Vestlusringi teemaga sobivalt on võimalus kohtuda soome lastekirjaniku Leena Laulajaisega.


Hei kaikki lastenkirjallisuuden ystävät! Tervetuloa viettämään iltaa kirjailija Leena Laulajaisen kanssa keskiviikkona 1.4. 2009 klo 18 Tampere-majalle! Moneen kertaan palkittu, tuottelias lastenkirjailija vierailee Tartossa, ja toivoo tapaavansa Tampere-majalla niin lapsia kuin aikuisiakin.
Iltapalaa tarjolla, tervetuloa mukaan koko perheen voimin!

reede, märts 27

Satukirjoja vestluun!

Hei!
Viime tiistaina meitä oli Maailmassa vain 4 suomalaista. Virolaiset, ryhdistäytykää! Me halutaan puhua teidän kanssa viroa!!

Ensi viikolla eli tiistaina 31.3. tapaaminen taas Maailmassa ja teemana ovat satukirjat. Ottakaa siis mukaan lapsuuden tärkeimpiä kirjoja, jos vain löydätte, suomeksi tai viroksi. Selailemme kirjoja ja juttelemme lastenkirjoista ja niihin liittyvistä muistoista.

Huom! Suomalaisia lastenkirjoja voi käydä etsimässä Suomi-instituutilta Vanemuise-kadulta!

Nähdään!

laupäev, märts 21

Terveisiä aurinkoiselta Tampereelta!
Osallistumme täällä Osman kevättapahtumaan.
Jaava, Kersten ja Johanna

kolmapäev, märts 18

väga tähtis! - erittäin tärkeä!

Järgmine vestlusringi kohtumine toimub TEISIPÄEVAL, 24. märtsil kell 18 Maailmas.

Seuraava keskustelupiirin tapaaminen TIISTAINA, 24. maaliskuuta kello 18 Maailmassa.

esmaspäev, märts 16

kolmapäeval

Kuigi Jaava ja Anniina on Tartust ära, kohtume ülejäänutega sel kolmapäeval ikka kell 18 Maailmas.

pühapäev, märts 15

Retki Taevaskodaan!

Lähde tutustumaan Taevaskoda-nimiseen retkeilyalueeseen Etelä-Viroon lauantaina 21. maaliskuuta! Tunti bussissa ja muutaman tunnin eväsretki erikoisessa luonnossa. Oppaaksi lähtee Turku-infon harjoittelija Maarja.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa:

maarjalaanesaar@hot.ee

www.ut.ee/BGGM/vaatamis/taevaskoja.html

teisipäev, märts 10

Kolmapäev 11.3.

Tällä viikolla Vestlus joka tapauksessa keskiviikkona klo 18 Maailmassa, tervetuloa! Me suomalaiset ilahtuisimme, jos myös ei-suomalaisia saapuisi paikalle ;)

Anniina

pühapäev, märts 8

Tapaamispäivästä

Hei,
mitä mieltä olette, vaihdetaanko jokaviikkoinen tapaamispäivä tiistaille? Keskiviikkoisin kun on aina Kulttuuritehtaalla luento ja joillakuilla ilmeisesti venäjäntunti... Kommentoikaa!

Och samma på min estniska:

Mis arvate, kas iganädalast vestlus-kohtumist saaks vahetada teisipäevale? Kolmapäeviti on ju Tartu lood Kultuuritehases ja vene tund ja mis veel... Andge kommentaare!

Tervitades Anniina :)

neljapäev, märts 5

Tapaaminen lauantaina!

Hei, tämän viikkoinen viro-suomi-tapaaminen on lauantaina klo 16 Maailmassa. Odotamme mukaan myös kaikkia niitä, jotka eivät keskiviikkoisin pääse tai jotka eivät ole vielä rohjenneet tulla :)

esmaspäev, märts 2

Tällä viikolla...

4.maaliskuuta tavallista vestlus-tapaamista ei ole!

Menemme Pärmivabrikkuun kuuntelemaan kirjailija Mehis Heinsaarta. Luento kuuluu Tartu Kultuuritehasen Tartu Lood -nimiseen sarjaan, jossa kuuluisat tarttolaiset kertovat omasta Tartostaan. Vanha Pärmivabrik sijaitsee Pikk- ja Pärna-katujen kulmassa; sisäpihalle pääsee Pärna-kadun puolelta. Nähdään siis siellä keskiviikkona klo 18!

Katso tarkemmin:
http://kultuuriaken.tartu.ee/?event=1235512014

Ja soita jos on kysyttävää:
5676 9859 Anniina

Tämän viikon vestlus-tapaaminen pidetään sitten lauantaina - ajasta ja paikasta lisää myöhemmin.